Zazněl tu nápad, nevím, jestli se ho již někdo ujal nebo hodlá ujmout, tak přidám svůj nápad na tohle téma. V jednom z hovorů padlo cosi o rádiové stanici, která by hrála v krčmách nebo v příjimačích hráčů. Přemýšlel jsem a tak mne napadlo...
Svobodné rádio Poločas rozpadu
"S námi na těch správných vlnách"
Anarchistická svobodná ilegální stanice, která bude zbytky gvazijských jednotek a infrastruktury cenzurována a rušena. Nikdo neví, kde přesně sídlí, nicméně i tak ji lze občas úspěšně naladit a poslouchat. Krom moderátora, který se skrývá za identitou "Strýček Theo" v rádiové relaci bude vystupovat mnoho činitelů undergroundu jak na kulturní, tak politické bázi. Krom černého humoru a humoru ala Čechovův "Smích skrz slzy" by se mohli posluchači dočkat politické agitace, čtení nezávislé poezie, manifestů, či výkřiků do tmy.
Samozřejmě by byl připraven i hudební program. Přemýšlel jsem, jaké interprety zařadit na takové rádio a nakonec jsem se pokusil vybrat toto - myslím, že seznam nikoho neurazí :-)
Hudba:
Bob Dylan
Eric Truffaz
Luis Armstrong
Neil Young
Johnny Cash
Tennessee Ernie Ford
Nick Cave
Tom Waits
Leonard Cohen
16 Horsepower + Woven Hand
BB King
Elvis Presley
Jimi Hendrix
Lou Reed
The Velvet Underground
Pink Floyd
King Crimson
Edit Piaf
Ester Ofarim
Nemůže chybět samozřejmě vážná hudba, ruské lidovky a orientální hudba (disponuji docela širokým palebným arsenálem :-))
Chtěl jsem, aby to působilo nějak hezky oldies, ale zároveň decentně a příjemně, smutně a melancholicky.
Ovšem vůbec nevím, jak něco takového, jako Webrádio funguje. Takže to berte jenom jako návrh.